Eficientizare 500px-02

mobilier de inspirație calculată

ghid accesorii

eficientizarea spațiilor

Accesoriile transformă o piesă comună de mobilă într-una practică și eficientă, utilizând inteligent toate spațiile. Lucrăm cu cei mai buni furnizori în domeniu, având disponibilă o gamă extrem de largă de accesorii.

Bucătărie

Cu ceva timp în urmă, bucătăria reprezenta un simplu loc pentru gătit, acum însă, ocupă un loc esenţial. Pregătirea mesei şi servirea ei sunt micile plăceri ale vieții, pe care le gustăm zi de zi. O bucătărie modernă urmăreşte îmbinarea cât mai armonioasă între volumetria încăperii şi dispunerea cât mai practică a dotărilor. Nu e o chestiune de spaţiu, ci de cum îl pui în valoare.
Mobilierul trebuie să asigure desfăşurarea optimă a activităţilor zilnice. Pentru aceasta, o bucătărie trebuie să fie organizată în cinci zone, fiecare zonă având specifice anumite accesorii.

Zona de provizii

Cămara este zona în care se depozitează alimentele care nu necesită refrigerare sau congelare. Tendinţa momentului este de a încorpora cămara în mobilierul bucătăriei şi nu să aibă o locaţie separată. Poate fi alcătuită din sertare şi corpuri de mobilă, în care se încorporează accesorii specifice acestei zone: coşuri jolly de diferite dimensiuni, coşuri coloană, dulapurile sau sertarele de provizii cu extrageri interioare.
Aceste accesorii contribuie la confortul utilizării zonei de provizii. În funcţie de tipul de coş sau sertar folosit, accesul poate fi direct din faţă sau din lateral. Alegerea tipului de coş sau sertar se face în funcţie de geometria spaţiului disponibil şi de bugetul fiecăruia.

Zona de depozitare sau păstrare

Este locul necesar depozitării lucrurilor ca vesela, tacâmuri, ustensile de lucru, oale, tigăi, precum şi mirodenii sau provizii, inclusiv alimente refrigerate. Zona de păstrare este cea mai mare zonă de lucru din bucătărie.
Şi pentru această zonă putem folosi atât sertare cât şi corpuri de mobilă dotate cu tot felul de accesorii, care duc la utilizarea ergonomică a spaţiului de depozitare.
Sertarele cu extracţie totală sunt cele mai practice soluţii, pentru că oferă o privire de ansamblu şi un acces mult mai bun asupra întregului conţinut.
Sistemul variabil de compartimentare interioară face ca sertarele să devină locuri practice de depozitare. Posibilităţile de compartimentare rămân flexibile: despărţitoarele longitudinale sau transversale, respectiv casetele din oţel inoxidabil, lavabile în maşina de spălat vase, pot fi scoase şi rearanjate după necesităţi.
Dulapurile pot fi :
– cu etajere, varianta mai ieftină, dar mai incomodă pentru ca nu oferă o vedere de ansamblu asupra conţinutului, şi de multe ori trebuie să scoatem unele lucruri din dulap pentru a avea acces la altele.
– cu accesorii specifice atât pentru dulapurile normale cât şi pentru cele de colţ.
În cazul dulapurilor de colţ, spaţiul de depozitare este folosit mai inteligent cu ajutorul coşurilor care se pot încorpora în aceste corpuri de mobilier: coşuri rotative întregi sau semilună, coşuri de colţ.

Zona de curăţenie

Este una din cele mai importante zone, pentru că este folosită intensiv în fiecare zi. Toate lucrurile necesare pentru curăţenie se pot depozita lejer în dulapul de sub cuva chiuvetei şi sunt întotdeauna la îndemână.
Cel mai util în această zonă este dulapul cu extragere care conţine atât coşul de gunoi sau coşurile de gunoi, în cazul în care resturile se sortează, cât şi compartimente pentru produsele chimice şi ustensilele folosite la curăţenie.
Mai existăşi varianta compusă din dulapul clasic de sub chiuvetă cu coşul de gunoi ataşat pe uşă şi coş jolly pentru produsele chimice.

Zona de pregătit

Este zona principală a bucătăriei. Cea mai importantă piesă o reprezintă suprafaţa de lucru. Aceasta serveşte la pregătirea tuturor alimentelor pentru gătit şi copt. Aici se depozitează şi se utilizează robotul de bucătărie şi alte aparate, respectiv dispozitive. În locul unde blatul întâlneşte peretele se poate fixa un “înălţător de blat” sau “antistropi”, pentru a evita scurgerea diverselor lichide între blat şi perete. Acest domeniu de lucru trebuie să fie suficient dimensionat şi bine luminat.

Zona de gătit

Poziţionată în jurul plitei, cuptorului, cuptorului cu microunde şi hotei. În acest spaţiu se adăpostesc obiecte cum sunt ustensilele pentru gătit şi copt, oalele si cratiţele, tigăile, precum şi cărţile de bucate.
Obiectele folosite în pregătirea şi gătirea mesei pot fi păstrate în aceleaşi tipuri de dulapuri şi sertare folosite şi în zona de depozitare.
Mai trebuie ţinut cont la proiectarea unei bucătării ca spaţiile de depozitare pentru obiectele folosite cel mai rar să fie aşezate sus şi jos, iar zona de mijloc să rămână pentru obiectele pe care le folosim cel mai des. De asemenea, este bine de evitat folosirea uşilor la corpurile inferioare.

Accesorii suplimentare

suporturi pentru pahare, pentru capace, pentru condimente, până şi pentru făcăleţ!
suport pentru condimente,
scurgător de vase sau picurător,
bară pentru bucătărie,
suport pentru trei role (folii şi serveţele),
suport pentru cuţite,
suport pentru sticle,
suport carte de bucate,
suport rotund pentru tacâmuri,
plintă din PVC,
coloană dotată cu coşuri ce pot fi folosite ca suporturi pentru fructe s.a

Dressing

Depozitarea hainelor, obiectelor personale şi a încălţămintei ocupa un loc important în locuinţa modernă, de aceea este necesar sa organizam spaţiul pentru depozitare. În funcţie de spaţiul pe care il aveti, puteţi utiliza uşile culisante ce pot fi folosite pentru separarea a două încăperi, ca uşi pentru dressing.
Dulapul dressing cat şi încăperea dressing, se pot închide cu uşi din pardoseală până în tavan. Suprafaţa ocupată de uşile glisante, devine o suprafaţă decorativă importantă a casei, pentru că poate ocupa un perete întreg. Trebuie alese sisteme adecvate pentru uşile culisante. Materialele folosite pentru uşile glisante se pot deforma la anumite dimensiuni de înălţime şi lăţime. De aceea se folosesc rame metalice ce vor îmbrăca uşa. La alegerea oricărui sistem de culisare, cu ramă sau fără ramă, trebuie sa tinem seama de următoarele:
greutatea uşii, dimensiunile uşii, materialul din care se execută,  fiabilitate, estetică, preţ.
Se recomanda ca uşile glisante să fie cât mai uşoare cu putinţă. Mişcarea lor va fi lină şi silenţioasă iar sistemul nu va fi prea mult incarcat.

Sisteme de glisare

Şine superioare şi inferioare,
Role de ghidare şi de glisare,
Profile orizontale,
Profile verticale (la unele sisteme acestea pot ţine loc şi de mâner),
Garnituri,
Perie antipraf,
Frâne superioare/inferioare,
Sistem de amortizare

Accesorii pentru dressinguri

bara pentru umeraşe,
suport bară,
suport pentru umeraşe extensibil,
lift pentru haine,
suport pantaloni, fuste,simple sau rabatabile,
suport curele, cravate, eşarfe, simple sau rabatabile,
suport pantofi,
coşuri pentru haine,
sertare pentru depozitare,
coş haine extractabil,
coş rufe,
sisteme de iluminare

Te rugăm să introduci mai jos termenii pe care dorești să îi cauți